Energielevering tegen de laagste en beste dagprijs

Energieleverancier van de ondernemers zelf

Via het inkoopcollectief van de Ecoways koop je gas en stroom tegen de laagste tarieven: 10 tot wel 30 procent onder de reguliere marktprijs. Dat doen wij door namens honderden ondernemers tegelijk collectief energie in te kopen en het voordeel direct terug te geven aan onze afnemers. Wij gaan voor zo duurzaam mogelijk, dus voor groene stroom en zonder schimmige contracten.

Wij leveren energie tegen dynamische energieprijzen. Wij rekenen de inkoopprijs van stroom en gas aan jou door. Je betaalt dus altijd de marktprijs voor je energie. Samen oplossingen vinden voor minder verbruik is wat ons betreft de toekomst. Zo kunnen we beter gebruikmaken van duurzame energiebronnen én kun je als eindgebruiker flink besparen op je energierekening. En het is echt waar: iedereen kan profiteren van deze energietarieven tegen de inkoopprijs. Bespaar zelfs als je energie blijft verbruiken zoals je nu doet.

De voordelen


  • Optimale prijs voor jouw opgewekte stroom;
  • De match met SDE+ minimaliseert jouw prijsrisico;
  • Je draagt nóg verder bij aan een schone wereld;
  • de gemiddelde besparing op de energietarieven is circa 20% met uitschieters tot wel 30%;
  • met onze partners leveren wij energie aan meer dan 400 Noord-Hollandse bedrijven, met bij elkaar bijna 1.000 panden. Dit geeft ons een sterke onderhandelingspositie bij de energieleveranciers;
  • als leverancier van zonnestroom zorgt het Ecoways inkoopcollectief tevens voor optimale opbrengst van de stroom van uw zonnepanelen. Heb je die nog niet? Ook daarvoor kunnen wij je alles uit handen nemen en zorgen voor een nog lagere rekening;
  • groencertificaten zijn beschikbaar waarmee je kunt laten zien een duurzame en maatschappelijk verantwoordelijk onderneming te zijn;
  • onze tarieven zijn volkomen transparant en zonder verborgen kosten.

De duurzaam opgewekte energie wordt door onze provider Nieuwestroom direct afgenomen op de dagmarkt met variabele tarieven gebaseerd op de APX-en LEBA-beurs dit met een vaste opslag waarbij ieder uur van de dag jouw tarief wordt vastgesteld en met je wordt verrekend. Actuele beursprijzen zien op de APX handelsbeurs  klik hier 

Energiemarkt

De energiemarkt werkt eigenlijk heel eenvoudig
Netbeheerders transporteren stroom van de energiecentrales naar alle aansluitingen. Deze stroom wordt opgewekt door de eigenaars van de energiecentrales, de energieproducenten. Het verbruik op iedere aansluiting wordt gemeten met een geijkte elektriciteitsmeter die geplaatst wordt door de netbeheerder.

Er wordt in Nederland altijd evenveel stroom geproduceerd als er wordt afgenomen, en andersom. Bij het transport van de stroom naar de aansluitingen is de energieleverancier niet betrokken, wel bij de in- en verkoop en de prijsvorming van energie.

Energieleveranciers kopen energie in bij de producenten en sturen een rekening voor de verbruikte energie naar de klant waar de aansluiting zich bevindt. De energieleverancier is dus wel een handelaar in energie, maar heeft geen rol in het transport van energie naar jouwe aansluiting.

In de splitsingswet is vastgelegd dat energieleveranciers geen netbeheerder mogen zijn en andersom. De netbeheerders blijven nutsbedrijven en de energieleveranciers concurreren op de vrije markt.

Goedkoper, Makkelijke en Eerlijker

Als je wilt, betaalt je voortaan hetzelfde lage tarief als alle grote energiemaatschappijen. Goedkoper, makkelijker, eerlijker en transparanter kan het niet: als de tarieven verder dalen dan daalt jouw tarief mee. Uiteraard is het omgekeerde ook het geval en daar zijn wij gewoon eerlijk over. Echter, kijkende naar prijzen die op de lange termijn op de energiemarkt worden betaald, is een tariefstijging onwaarschijnlijk of zeer beperkt. En ook al gebeurt dat: je betaalt nog steeds de laagste marktprijs!

 Hoe doe je mee?              Wij regelen alles met onze  NIEUWESTROOM partner

Druk op de GROENE knop voor de aanmelding