Slimme laadpalen voor je wagenpark

Heb je een laadpunt nodig voor op het werk of op een openbaar terrein? Welk laadpunt het beste bij jouw situatie past hangt onder meer af van het type voertuig(en), de aanwezige elektriciteitsaansluiting en jouw persoonlijke wensen. Laadpalen voor bedrijven zijn een slimme investering. Veel bedrijven stappen over op elektrisch rijden en ook klanten of werknemers zullen vaak met een elektrische auto komen. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en hebben een divers aanbod aan laadpaal merken. Je kunt bij ons terecht voor eenmalige laadoplossingen, maar ook voor grootschalige projecten.

Zakelijk laadplein bij je bedrijf


Door de toename van het aantal elektrische auto’s is er uitbreiding van de infrastructuur van zakelijke laadpleinen vereist. Daarom is het voor nieuwe panden vanaf het jaar 2020 verplicht om 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen te plaatsen (vanaf 2025 geldt dit ook voor alle bestaande panden). Deze verplichting biedt ook kansen, je stimuleert elektrisch rijden en je kunt je investering terugverdienen door bijvoorbeeld een bedrag per kWh te vragen aan bezoekers die hun auto opladen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op!

Zonnecarports met laadpalen

Is je openbaar terrein groot genoeg dan kun je ook kiezen voor een zonnecarport met laadpalen voor het opladen van elektrische auto's en fietsen. Een zonnecarport biedt verschillende voordelen, maar hier zijn de drie belangrijkste:
- Hernieuwbare Energieopwekking
- Overdekking en Bescherming
- Kostenbesparing

Al met al combineert een zonnecarport duurzaamheid, bescherming en kostenbesparingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven en organisaties die streven naar milieuvriendelijke en kosteneffectieve energieoplossingen.

Veel gestelde vragen:

1Wat is de beste laadpaal voor mijn bedrijf?
Niet alle laadpalen zijn hetzelfde, daarbij is het van belang om te begrijpen waar je op moet letten voordat je een laadpaal aanschaft. De laadpalen zijn een weerspiegeling van jouw bedrijf, dus is het een goed idee om te kiezen voor een betrouwbaar, toegankelijk en intelligent merk. Vraag een van onze specialisten wat de beste optie is voor jouw bedrijf.
2Welke bedrijven kunnen van snelladers profiteren?
Globaal gezien zijn er twee situaties waarin snelladers gebruikt worden: voor commercieel laden en het laden van een wagenpark. De één wil graag bestuurders van een elektrische auto aantrekken naar zijn locatie. De ander is een wagenparkbeheerder die er zeker van wil zijn dat zijn wagenpark (bijv. bussen, bestelauto’s, vrachtwagens) is opgeladen en snel de weg op kan.
3Hoelang blijven klanten op jouw locatie?
Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je in een snellader investeert. Deze vraag kan ook anders geformuleerd worden: “Hoelang wil je dat jouw klanten op locatie blijven?” Snelladers zijn logischerwijs geschikt voor bestuurders die snel willen laden. Deze bestuurders zijn hiervoor zelfs bereid een omweg te nemen. Daarnaast is het goed te weten waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Hoewel dit misschien moeilijk te beantwoorden is, helpt het je om het gewenste vermogen te bepalen. Het is cruciaal om te zorgen dat ze voldoende tijd besteden aan hetgeen ze op jouw locatie willen doen en er tegelijkertijd ook zeker van kunnen zijn dat hun auto daarna voldoende is opgeladen.
4Kan ik geld verdienen aan mijn laadpalen?
Voordat je je klanten wilt laten snelladen, zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen om te beslissen welk type snellader de juiste is. Zijn laadpalen winstgevend? Stel laadtarieven in voor klanten. De eenvoudigste manier om een extra inkomstenstroom te genereren met laadpalen is door laadtarieven in te stellen. Als eigenaar van een laadpaal kun je je eigen tarieven bepalen en deze op elk gewenst moment aanpassen. Dit kan een vast start- of verbindingstarief zijn, maar ook een variabel tarief voor de verbruikte energie. Je kunt dus je eigen winstmarge bepalen.
5Verkoop van andere producten en diensten?
Wanneer je klanten stoppen om te laden, kun je je andere producten en diensten op locatie promoten. Door je klanten een soepele laadervaring te bieden, zullen ze meer tijd hebben om rond te kijken en meer uit te geven aan andere producten en diensten tijdens het wachten.
6Kan ik klanten aantrekken met laadpalen?
Nu de populariteit van elektrische auto’s snel groeit, zijn er veel bestuurders die op zoek zijn naar een handige plek om te laden. Door jouw bedrijf om te vormen tot een plek waar ook geladen kan worden, kun je deze groeimarkt exploiteren en nieuwe klanten aantrekken. Zodra je jouw laadpalen hebt geïnstalleerd, is je locatie online zichtbaar op openbare kaarten. Dit vergroot dus ook de zichtbaarheid van je merk.
7Zit er subsidie op laadpalen?
Jazeker! Er zijn een aantal subsidies voor het investeren in laadpalen. Milieu-investeringsaftrek (MIA): via deze regeling geldt voor laadpalen (slim oplaadpunt voor elektrische voertuigen) op een eigen bedrijfsterrein in 2022 een extra investeringsaftrek van maximaal 45% van het investeringsbedrag. Dit komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Als je 25,8% vennootschapsbelasting betaalt, levert de MIA maximaal 11,6% van de investering aan netto fiscaal voordeel op. De laadpaal komt voor maximaal € 2.500,- voor MIA in aanmerking en bestaat uit een oplaadsysteem en eventueel andere onderdelen, zoals een ontlaadsysteem, een meet- en regelsysteem en een stekkerherkenningssysteem.  
8Kan ik hiermee de reputatie van mijn bedrijf verbeteren?
Jouw klanten zijn steeds milieubewuster. Met laadpalen op je locatie zet je jouw bedrijf op de kaart als een milieubewuste organisatie.

Onze project organisatie regelt alles van aanvang tot oplevering!