Infraroodverwarming op kantoor of bedrijf

Infraroodverwarming = energiezuining verwarmen

Infrarood verwarming en infrarood panelen zijn ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen van kantoren en bedrijven. Met de stralingswarmte van infraroodpanelen worden objecten direct verwarmd. Hierdoor is minder vermogen en energie nodig om een ruimte of oppervlak op te warmen. Met de bijbehorende slimme infrarood verwarming thermostaten worden verschillende ruimtes los van elkaar geregeld en aangestuurd. Infraroodverwarming is een opkomende verwarmingstechniek die heel wat voordelen biedt ten opzichte van traditionele (elektrische) verwarming. Het verbruikt weinig energie en verspreid een aangename warmte. Infraroodverwarming is te verkrijgen in de vorm van panelen, stralers en vloerverwarming.

Voordelen infraroodverwarming!


De voornaamste voordelen van infraroodverwarming is de gelijkmatige warmteafgifte naargelang de ruimte en het gunstig verbruik. Verder is het ook mooi meegenomen dat de panelen makkelijk te installeren zijn en dat er geen onderhoud vereist is.

Zuinige verwarming van de bedrijfshal

Verricht je regelmatig werkzaamheden op specifieke plaatsen in jouw bedrijfshal? Dan is het niet langer nodig om de gehele hal te verwarmen. Zeker als je een vaste werkplek hebt ingericht waar de werkzaamheden worden verricht is plaatselijke verwarming voldoende. Met infrarood verwarming creëer je alleen warmte op die plek van de bedrijfshal waar het nodig is. Bij traditionele verwarming blijft de warmte nooit op één plek hangen en drijft de warmte soms zelfs naar buiten door opengaande deuren. Met infrarood bedrijfshal heaters verwarm je zuinig, omdat de stralers alleen inwerken op de plek waarop ze gericht worden. Objecten en personen nemen de warmte direct op en dat is wel zo comfortabel. De warmte van een infraroodverwarming voelt prettig en is bovendien gezond voor je lichaam en spieren. Het licht van de heaters is aangenaam en neutraal en wordt gecorrigeerd door de gebruikelijke bedrijfsverlichting.

Hoe werkt infraroodverwarming?


Infraroodverwarming is een energiezuinige verwarmingstechniek. In tegenstelling tot centrale verwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar wel de massa. De opgewarmde materialen zullen op hun beurt de warmte afgeven aan de omringende omgeving. Dit kan je vergelijken met stralen van de zon.

Veel gestelde vragen

1Hoe werkt Infraroodverwarming?
Infrarood verwarmen de ruimte (plafond, vloer en wanden) en de objecten in de ruimte. Traditionele verwarmingen verwarmen de lucht, wat zorgt voor luchtstromingen. Hierdoor krijg je temperatuurverschillen in de ruimte. Met infraroodverwarming is er geen koude of warme ‘tocht’, maar wordt er een behaaglijk gevoel gecreëerd door een zeer gelijkmatige verspreiding van de temperatuur in de ruimte.
2Is infraroodverwarming duur?
Infraroodverwarming is uitermate geschikt om je energieverbruik te verminderen. De kosten van een infraroodverwarming element liggen tussen de 300 en 1000 euro per element. Een zeer aantrekkelijke besparing op je energiekosten is bijna altijd mogelijk. In samenspraak met zonnepanelen kan je energie neutraal verwarmen en heb je waarschijnlijk geen gasverwarming meer nodig. Wil je jouw kantoor of bedrijfshal ook duurzaam verwarmen dan is infraroodverwarming een mooie oplossing. In zijn geheel vereist infraroodverwarming zo’n 35 watt per vierkante meter om een ruimte effectief te kunnen verwarmen.
3Hoelang gaat een infraroodverwarming mee?
De infraroodverwarming zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Over het algemeen wordt een zeer lange levensduur gegradeerd. Onderhoud is niet nodig en daarnaast wordt er ook nog een lange garantie gegeven op infrarood verwarming.
4Is installatie van infraroodverwarming duur??
Het ophangen en installeren van onze infrarood verwarming is eenvoudig en snel. Meestal kan het geschakeld worden op de bestaande installatie of moet er 1 groep bij geplaats worden. Onze installateurs zorgen voor vakkundige installatie.
5Wat doet infraroodverwarming met de gezondheid?
De luchtstroom bij een traditionele verwarming zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels een fijne voedingsbodem hebben. Dit kan erg hinderlijk zijn voor mensen met allergieën. Infrarood verwarming verwarmd zonder luchtstroom. Zo heb je voortaan geen last meer van dwarrelend stof en droge ogen. Geniet met infrarood verwarming van een zeer gezond leefklimaat in iedere ruimte in kantoor en bedrijf.
6Wat voor soorten infraroodverwarming zijn er?
Soorten infraroodverwarming Afhankelijk van de golflengte die de IR-verwarming uitstraalt zijn de toestellen in te delen in 3 type stralers die elk hun eigen intensiteit en verspreiding van warmte hebben: Lange golf = comfort verwarming Infraroodpanelen maken gebruik van langgolvige infraroodstralen die werken op lage temperatuur. Het grote voordeel hiervan is dat ze geen licht uitstralen en dat ze een ideale warmtespreiding hebben voor gebruik binnenshuis. Langgolvige infraroodstralen zijn uitermate geschikt voor dagdagelijks gebruik en voelen erg comfortabel aan. Medium golf = verwarmen van grote ruimtes Verwarmingselementen die gebruikmaken van middelgolvige infraroodstralen kan je herkennen aan het donkerrode licht dat ze uitstralen via hun keramische emitters. Dit type verwarming is geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes zoals kantoorgebouwen of winkels. In woningen zie je ze vaak terug in badkamers waar ze sporadisch gebruikt worden. Korte golf = buitenverwarming kortgolvige infraroodstralen geven intense warmte af. Daardoor zijn ze prima geschikt voor buitentoepassingen zoals terrasverwarmers. Infraroodverwarming op korte golven moet steeds op een veilige afstand geplaatst worden om brand of brandwonden te voorkomen. Korte golf infraroodtoestellen kan je herkennen aan hun felle rood-oranje kleur.
7Zit er subsidie op zonnepanelen?
Jazeker! Er zijn een aantal subsidies die het investeren in zonnepanelen financieel nog aantrekkelijker maken. Ondernemers die kiezen voor onze zonnepanelen kunnen profiteren van diverse subsidie mogelijkheden. Vaak zijn er ook nog aanvullende subsidies van gemeentes of provincies waar je aanspraak op kunt maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. En wat betreft de aanvraag en het papierwerk voor de subsidies: geen zorgen, dat regelen wij!
8Hoeveel jaar garantie zit er op zonnepanelen?
Over het algemeen geven wij tussen de 5-12 jaar garantie op producten 25 jaar op de panelen dit in samenspraak met leverancier.
9Is het weer in Nederland wel geschikt voor opwekken van zonne-energie?
Nederlandse weer is zeer geschikt voor zonnepanelen. Zonnepanelen wekken namelijk niet alleen energie op op basis van zonnestraling, maar ook bij normaal daglicht. Zelfs als het bewolkt is. In de herfst en winter wordt er door de hoeveelheid bewolking wel minder energie opgewekt dan in de lente en zomer. Over het hele jaar gezien is Nederland zeer geschikt om te voorzien in jouw energieverbruik.
10Zonnepanelen subsidies

Subsidie Verduurzaming MKB
De SVM-subsidieis bedoeld voor mkb’s die nadenken over het energiezuiniger en duurzamer maken van hun bedrijf. Zij kunnen deze subsidie aanvragen voor een verkennend energieadvies- en begeleidingstraject. Er zijn ook kosten die voor eigen rekening komen. Lees hier meer.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): voor investeringen vanaf € 2.401,-

Energie-investeringsaftrek (EIA): aantrekkelijk belastingvoordeel op investeringen vanaf € 2.500,-. In 2022 geldt: de panelen moeten samen een piekvermogen hebben van meer dan 15 kW en de aansluiting op het elektriciteitsnet moet een doorlaatwaarde hebben van 3x80A of minder.

Stimuleringsregeling Duurzame energieproductie (SDE++): vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Om in aanmerking te komen voor de SDE++ moet een zakelijke zonnepanelen-installatie minimaal 15 kWp opleveren. Deze opbrengst is al haalbaar met een installatie van circa 60 zonnepanelen. Daarnaast wordt er de voorwaarde gesteld dat de installatie is aangesloten op een ‘grootverbruik aansluiting’. Dit betekent dat de meterkast gezekerd moet zijn met meer dan 3×80 Ampere.

Salderingsregeling: vergelijkbaar met de SDE++ maar dan voor kleinverbruikers. Zij kunnen de opgewekte stroom salderen (verrekenen met eigen energiegebruik) of een overschot tegen een vergoeding terugleveren aan het energiebedrijf.

Onze project organisatie regelt alles van aanvang tot oplevering!